De drie belangrijkste ontwikkelingen voor zakelijk rijden in oktober

29-10-2018

Oktober loopt ten einde, tijd voor een maandoverzicht. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.


Huurauto zorgt voor bijtelling

We schreven er twee jaar geleden al eens over en onlangs is het weer bevestigd: een auto huren van uw werkgever is geen manier om de bijtelling te omzeilen. In een uitspraak van het Gerechtshof werd een zakelijke rijder veroordeeld tot het betalen van bijtelling voor een huurauto. De auto werd alleen gehuurd voor vakanties, maar werd door De Belastingdienst voor het hele jaar gerekend voor de bijtelling. Een schrale troost: de huurkosten mochten worden afgetrokken van de bijtelling.

Aanpassingen BPM-tabel laten nog even op zich wachten

In verband met de nieuwe WLTP testmethode is de catalogusprijs van sommige auto's een stuk duurder te worden. Volgens staatssecretaris Menno Snel van Financiën is er geen reden om de BPM-tabel aan te passen. De opbrengsten van de BPM zijn in 2017 al flink toegenomen. Nu de tarieven niet gewijzigd worden zou het zomaar kunnen dat deze voor 2018 ook toe zullen nemen...

ANPR camera's vanaf 2019 weer in gebruik voor controle

Boven de Nederlandse snelwegen hangen talloze camera's die uit zijn gerust met nummerplaatherkenning. Deze kunnen ingezet worden voor snelheidscontroles, maar ook voor andere controles. In het verleden verbood de Hoge Raad het gebruik van ANPR camera's om rittenregistraties te controleren. Vanaf 2019 is er echter een nieuwe wet waardoor dit weer is toegestaan. De camera's zullen in eerste instantie worden gebruikt voor controle op de MRB, maar kunnen in een later stadium ook worden ingezet voor rittenregistratie. Een ritregistratiesysteem met keurmerk blijft dus het advies voor zakelijke rijders.

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.