1 Januari is weer in zicht, hier is waar u op moet letten:

11-12-2018

Met de jaarwisseling in zicht wordt het ook weer tijd om een paar keuzes te maken omtrent de bijtelling en zakelijk rijden. In dit artikel zetten we de belangrijkste overwegingen op een rij.


Wel of geen bijtelling betalen?

Gaat u in 2019 uw auto alleen maar zakelijk gebruiken? Als u aantoont dat u op jaarbasis minder dan 500 privé`kilometers maakt, hoeft u geen bijtelling te betalen. Let op, u moet hiervoor een rittenregistratie bijhouden die voldoet aan de eisen van De Belastingdienst. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een ritregistratiesysteem dat is voorzien van een keurmerk, zoals dat van Accredis.

Let op: tenzij u van werkgever wisselt mag u slechts één keer per jaar kiezen of u uw auto alleen zakelijk of ook privé gaat gebruiken.

De overgangsregeling voor plug-in-hybrides en nieuwe youngtimers dienen zich aan

Vanaf 2019 gelden voor auto's uit twee jaartallen nieuwe regels:

  • Voor auto's die in 2012 op kenteken zijn gezet, geldt hoogstwaarschijnlijk dat u 25% bijtelling moet rekenen. Er is een kleine kans dat de Hoge Raad dit percentage in een uitspraak bijstelt naar 22%. 
  • Er komt weer een nieuwe generatie youngtimers. Gaat u zakelijk rijden in een auto uit 2004 of ouder? Dan betaalt u maar liefst 35% bijtelling, maar wel slechts over de dagwaarde van de auto. Autoblog zet een aantal interessante opties op een rij.

Let op het addertje onder het gras voor elektrisch rijden

We schreven er al veelvuldig over: vanaf 2019 is het gedaan met de pret voor dure elektrische auto's. Over het gedeelte van de cataloguswaarde boven de € 50.000 moet dan 22% worden bijgeteld. De oplossing? Een goedkopere elektrische auto rijden, of een waterstofauto. 

Of kies toch voor een benzine of diesel

Nu het voordeel voor plug-in-hybrides steeds verder wegvalt en de elektrische auto niet voor iedereen een optie is, wordt rijden op fossiele brandstof weer aantrekkelijk. Zeker wanneer u alleen zakelijk rijdt en de bijtelling geen rol speelt.

Weet u al hoe u gaat rijden in 2019? Elektrisch, benzine of diesel? Een nieuwe auto of een youngtimer? Of kunt u ergens nog een plug-in-hybride vandaan toveren? Kiest u voor zakelijk of privé?

Wat u ook kiest: ook in 2019 kunt u vertrouwen op Accredis voor een sluitende rittenregistratie. Neem voor meer informatie contact op met onze mensen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.