Focus Cura

Samenwerking Accredis en Focus Cura: ‘verbeterde processen en kwaliteitswinst’

het logo van focus curaFocus Cura, innovator binnen de zorg, werkt sinds een jaar met de systemen van Accredis. Algemeen directeur dr. ir. Daan Dohmen is enthousiast: “Met Accredis leveren we 120 procent kwaliteit.”

 

Focus Cura heeft de missie om een brug te bouwen tussen zorg en technologie. Zij ontwikkelt samen met haar partners, veelal zorgorganisaties, innovatieve diensten binnen zorg en welzijn. Hiermee worden ouderen en chronisch zieken in staat gesteld langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Enkele voorbeelden van zulke diensten zijn Medido medicatiebegeleiding op afstand, beheer van sleutelkluizen en de uitrol en implementatie van personenalarmering. Met slimme technologie kunnen cliënten thuis worden gemonitord en wordt 20% van de ziekenhuisopnames voorkomen.

Marktleider
Het bedrijf levert niet alleen de techniek, maar ondersteunt en adviseert haar klanten en partners ook bij de implementatie van haar diensten. Deze aanpak blijkt succesvol: Focus Cura is vijf keer op rij uitgeroepen tot FD Gazelle (snelst groeiende bedrijven van NL) en won in 2011 de prijs voor ‘Meest Innovatieve Bedrijf van Nederland’. Algemeen directeur Daan Dohmen werd in 2010 door Ernst & Young bovendien uitgeroepen tot ‘Emerging Entrepreneur of the Year’.

Ook op het gebied van e-Health is Focus Cura marktleider. Met de toepassing PAL4 zijn cliënten in staat eenvoudig videocontact te leggen met mantelzorgers en zorgverleners, maar kunnen zij ook informatie opvragen of bijvoorbeeld spelletjes spelen. Wijkverpleegkundigen en artsen kunnen uren per week besparen met Zorg op Afstand via de veilige beeldverbinding.

Storingsopvolging
Focus Cura heeft een eigen storings- en installatiedienst die 24/7 bereikbaar is. Elke dag zijn er tientallen auto’s onderweg. Om de storingsopvolging vlekkeloos te laten verlopen, werkt Focus Cura sinds januari 2011 met de systemen van Accredis. Jaap Stolze, manager Installatie en Logistiek bij Focus Cura, is enthousiast. “Het systeem geeft real time aan waar onze auto’s zich bevinden. Wordt er dus een storing gemeld, dan zien we meteen welke installateur het dichtst in de buurt is. Dat maakt een accurate opvolging mogelijk.”

Groot voordeel is ook dat het handmatig invullen van kilometerstanden nu tot het verleden behoort. Het systeem is niet alleen volledig gecertificeerd voor de fiscus, maar scheelt ook bijzonder veel werk. De ritten en het aantal kilometers worden door Accredis automatisch bijgehouden, net als de begin- en eindtijd van elke afzonderlijke route en afspraak. Stolze: “We kunnen al die gegevens heel eenvoudig opvragen in een rapportage. Dat geeft inzicht in onze productie en performance. Bijzonder efficiënt.”

Prijs-kwaliteitverhouding
Naarmate het aantal dagelijkse ritten bij Focus Cura toenam, werd de behoefte aan een nauwkeurig registratiesysteem groter. Daan Dohmen, algemeen directeur Focus Cura, koos al snel voor Accredis: “We zochten naar een combinatie van een systeem waarmee we onze eigen processen konden verbeteren. Om 120 procent kwaliteit te kunnen bewerkstelligen, zogezegd. En hoe mooi is het als je tegelijkertijd administratieve kosten kunt besparen? Die mix vonden wij in Accredis.”

Stolze vult aan: “Accredis biedt een juiste prijs-kwaliteitverhouding. En, ook heel prettig: er is alle aandacht voor de persoonlijke relatie met de klant bij de inrichting, integratie en gebruik.”

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.