Wet & Regelgeving

Hoewel een goede rittenregistratie niet ingewikkeld is zijn er toch een aantal zaken waar u op moet letten om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst voor rittenregistraties. Hetzelfde geldt voor de bijtelling: hoewel er nog maar twee percentages over zijn gebleven zijn er tal van overgangsregelingen, uitzonderingen en bijzondere gevallen die ook op u van toepassing kunnen zijn. Tot slot is er natuurlijk ook veel te zeggen over de kwaliteit van ritregistratiesystemen zelf. Vaak zit er veel verschil in kwaliteit tussen de diverse leveranciers op de markt.

Lees op de onderstaande pagina's meer over de bijtelling, de eisen van de Belastingdienst voor een goede rittenregistratie en het belang van een hoge kwaliteit oplossing voor uw rittenregistratie.


Bijtelling

In 2018 betaalt u 4% bijtelling over een volledig elektrisch voertuig en 22% over alle andere voertuigen. Hoe zit het echter met plug-in-hybrides? Hoeveel bijtelling betaal je voor een old- of youngtimer? En wat voor bijtellingspercentage geldt voor voertuigen die in 2014 voor het eerst op naam zijn gesteld? 

Lees meer over de bijtelling


Eisen Belastingdienst

Een goede rittenregistratie hoeft niet heel veel gegevens te bevatten. Wel is het van groot belang dat de gegevens die vereist zijn correct en volledig worden geregistreerd. Daarnaast is het soms niet in één oogopslag duidelijk hoeveel kilometers onder welke kolom moeten worden geregistreerd. Zeker voor mensen die zelf hun rittenregistratie bijhouden is deze pagina erg waardevol.

Lees hier meer over de eisen van de Belastingdienst aan een goede rittenregistratie.


Dataveiligheid

Bij het automatisch registreren van uw ritten wordt veel data verzonden tussen uw voertuig en de cloud waarin de ritten worden opgeslagen in uw rittenregistratie. Natuurlijk wilt u niet dat deze data in verkeerde handen valt of zelfs op straat komt te liggen. Bij Accredis investeren we al jarenlang in de veiligheid van ons ritregistratiesysteem. Hoe we precies garanderen dat uw gegevens in goede handen zijn leest u op deze pagina.

Lees hier meer over dataveiligheid bij een rittenregistratie.


Privacy beleid

U bent als berijder van het voertuig de enige die volledig mag beschikken over de data van uw rittenregistratie. Natuurlijk mag uw werkgever voor bepaalde doeleinden ook bepaalde dingen inzien en verlangt de fiscus eens per jaar de rittenregistratie. Voor de rest heeft niemand hier echter iets mee van doen. Bent u benieuwd met welke slimme innovaties we de privacy van uw rittenregistratie waarborgen? Lees dan deze pagina.

Lees hier meer over de privacy van uw rittenregistratie.


Keurmerk Ritregistratiesystemen

In samenwerking met enkele andere aanbieders hebben we in samenwerking met de Belastingdienst een keurmerk opgericht voor ritregistratiesystemen. Een rittenregistratie afkomstig van een systeem met een keurmerk wordt door de fiscus als een 100% fiscaal sluitende rittenregistratie gezien. Dit betekent dat de fiscus er vanuit gaat dat de gegevens op de juiste manier zijn geregistreerd en dat er niet mee gesjoemeld is.

Lees hier meer over het keurmerk voor ritregistratiesystemen.


Branchevereniging

Een goed ritregistratiesysteem gaat verder dan alleen een keurmerk van de Belastingdienst. Een keurmerk zegt immers dat het ritregistratiesysteem op een goede manier de gegevens registreert, maar niet zoveel over andere zaken als privacy of databeveiliging. Ook zegt het niets over de continuïteit van veel bedrijven. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer uw aanbieder van een ritregistratiesysteem failliet gaat. Kunt u dan nog bij uw gegevens komen? Accredis is certified member van de branchevereniging voor leveranciers van ritregistratiesystemen, een vereniging van aanbieders die extra aandacht besteden aan deze zaken.

Lees hier meer over de branchevereniging voor leveranciers van ritregistratiesystemen.

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.