Eisen belastingdienst

De fiscale regels voor zakelijk rijden lijken voortdurend te wijzigen. Wanneer u niet op de hoogte bent van de actuele regelgeving en geen sluitende kilometeradministratie voert loopt u veel risico. Voordat u het weet bent u lijdend voorwerp in een tijdrovend boekenonderzoek van de Belastingdienst. Met de onderstaande eisen van de belastingdienst en tips van Accredis bent u op de hoogte van alle regels en eisen van de fiscus en kan u niets meer misgaan. 

Eisen belastingdienst rittenregistratie

Wanneer u ervoor kiest geen privégebruik van de auto te maken dan dient u te kunnen bewijzen dat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers hebt gemaakt. Met een gecertificeerde rittenregistratie bent u hier van verzekerd. In deze registratie dient u conform de eisen van de belastingdienst het merk-, type- en kenteken van de auto te vermelden. Tevens geeft u aan in welke periode u de auto tot uw beschikking had en dient u een volledig overzicht te kunnen overleggen van alle ritgegevens. 

Een voorbeeld in de praktijk:

Een overzicht van ritgegevens volgens de belastingdienst

 

 

 

 

 

Wanneer u 's ochtends voordat u naar uw werk gaat uw kind naar school brengt dient u naast de datum en kilometerstanden te vermelden op welk adres u bent vertrokken en uw bent aangekomen. Verder vermeld u de route die u heeft gereden en hoeveel kilometers u om moest rijden voor de rit langs school. Gaat u tijdens uw werkdag langs een klant dient u zowel de rit naar de klant als de rit terug richting kantoor weer apart mee te nemen in uw administratie. U noteert voor deze dag dus 4 ritten; de rit richting uw werk (inclusief omrijkilometers langs school), de rit naar de klant, de rit terug naar kantoor en de rit van kantoor richting huis. Dit doet u voor alle ritten die u maakt en dient u te allen tijde aan de belastingdienst te kunnen overhandigen.

Uw administratie volledig automatisch?

Met het rittenregistratiesysteem van Accredis worden al uw ritten automatisch bijgehouden en kunt u gemakkelijk aangeven of uw ritten privé of zakelijk waren. Zo voorkomt u fouten in uw administratie en de bijbehorende problemen met de belastingdienst. Het systeem beschikt over het Keurmerk Ritregistratiesytemen en voldoet aan alle eisen van de belastingdienst. Deze zijn opgenomen in het Normenkader RRS.

Normenkader RRS

In het voorjaar van 2012 heeft de Belastingdienst, met de BVLR en de VAVDZ een RRS Normenkader opgesteld waaraan rittenregistratiesystemen moeten voldoen. In dit RRS normenkader wordt op gebied van veiligheid, werking, opslag, wijzigingen en gebruik strenge eisen gesteld aan rittenregistratiesystemen. Al deze normen zijn in onze nieuwste systemen doorgevoerd zodat de rapportages voldoen aan de fiscale eisen om in aanmerking te komen voor het verlichte regime. Het aan ons recent verleende Keurmerk RRS is mede gebaseerd op dit normenkader. Heb je een systeem met een keurmerk, dan val je dus onder dit verlichte regime. Dit betekent tegelijkertijd ook dat systemen zonder dit keurmerk, zoals veel gratis mobiele apps, niet fiscaal sluitend zijn en dus streng zullen worden gecontroleerd door de fiscus.

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.