Wat is bijtelling en hoe werkt bijtelling op je salaris?

Bijtelling is een belangrijk aspect voor zakelijke autorijders. Het heeft directe invloed op je financiën en belastingverplichtingen. In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over bijtelling en laten we zien hoe het geautomatiseerde kilometerregistratiesysteem van Accredis je kan helpen bij het beheren van bijtelling. Maar wat houdt bijtelling in

Wat is bijtelling?

Bijtelling is het bedrag dat bij je loon wordt opgeteld als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met een zakelijke auto. Het wordt beschouwd als loon in natura en is onderhevig aan loonheffing. De hoogte van de bijtelling hangt af van factoren zoals de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van de auto.

Hoe betaal je bijtelling?

Als de auto in 2023 is geregistreerd, kun je de bijtelling eenvoudig berekenen. Het tarief voor auto’s zonder CO2-uitstoot is 16%, en voor andere auto’s is het 22%. Bij Accredis hebben we een handige bijtelling berekeningstool waarmee je snel kunt zien welke netto bijtelling van toepassing is op jouw situatie.

Voorbeeld: Hoe werkt bijtelling?

Stel, je hebt een nieuwe leaseauto met een cataloguswaarde van €30.000 en geen CO2-uitstoot. De bijtelling is dan 16%. Jouw bruto bijtelling wordt dan: 16% van €30.000 = €4.800 per jaar. Het nettobedrag hangt af van je inkomstenbelastingtarief.

Bijtelling zakelijke autorijder

Bijtelling in de Komende Jaren

Voor auto’s met een eerste toelating vanaf 1 januari 2023 gelden tarieven van 16% voor auto’s zonder CO2-uitstoot en 22% voor andere auto’s. In de komende jaren zijn er enkele wijzigingen:

2024: Elektrische auto’s behouden 16%, andere auto’s verhogen naar 22%.

2025: Elektrische auto’s verhogen naar 17%, andere auto’s blijven op 22%.

2026: Alle auto’s hebben 22% bijtelling.

Bijtelling Auto’s uit 2022, 2021, 2020 en 2019

Voor auto’s van deze jaren gelden andere bijtellingspercentages. Elektrische auto’s hebben lagere tarieven, maar na vijf jaar vervalt de korting en geldt het reguliere 22% tarief.

 

 

Bijtelling berekenen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak snel gebruik van onze Bijtelling Calculator!

Bij Accredis realiseren we ons dat het berekenen van bijtelling voor 2024 complex kan zijn. Daarom hebben we een handige bijtelling calculator ontworpen waarmee je snel en accuraat je netto bijtelling kunt berekenen. Voer eenvoudig de vereiste gegevens in en verkrijg direct inzicht in je bijtelling voor 2024.

 

 

Accredis Kilometerregistratie: De Oplossing

Accredis begrijpt dat bijtelling beheren tijdrovend kan zijn. Ons geautomatiseerde kilometerregistratiesysteem neemt deze zorg weg. Waarom kiezen voor Accredis?

  • Automatische registratie: Ons systeem registreert automatisch je kilometers, waardoor fouten geminimaliseerd worden.
  • Nauwkeurigheid: Vertrouw op nauwkeurige gegevens voor je bijtellingberekeningen.
  • Tijdbesparing: Besteed minder tijd aan administratie en meer aan je bedrijf.
    Conclusie

Bijtelling begrijpen en beheren is essentieel voor elke zakelijke autorijder. Accredis biedt niet alleen inzicht in bijtelling, maar met ons geautomatiseerde rittenregistratiesysteem maken we het beheer ook nog eens efficiënter. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe Accredis je kan helpen bij het optimaliseren van je bijtelling en kilometerregistratie.

Vraag een offerte aan