Veelgestelde vragen

Wij zijn altijd bereid u te helpen als u meer informatie wilt op het gebied van regelgeving, of een vraag heeft over één van onze producten. Neem in dat geval gerust contact op met ons.

Kan ik jullie product eerst testen?

We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten en bieden daarom de mogelijkheid aan om een proefplaatsing te testen. Hiermee kunt u zelf het gemak ervaren en op een later moment beslissen of u ons systeem daadwerkelijk wil gebruiken. Neem voor een proefplaatsing contact met ons op.

Heeft jullie systeem onderhoud nodig?

Nee. Wel raad de fiscus aan om eens per 2 maanden het systeem te kalibreren. Dit is heel eenvoudig en staat omschreven in dit artikel en in de handleiding. Door regelmatig te kalibreren bent u altijd verzekerd van een 100% nauwkeurige kilometerregistratie.

Een losse iPhone of Android App is toch veel goedkoper?

Ja, echter worden deze systemen door de belastingdienst niet als rittenregistratie geaccepteerd en dus niet geschikt voor gebruik bij de aangifte. Bovendien biedt een dergelijke app niet het gebruiksgemak dat u met Accredis heeft. Dat wil echter niet zeggen dat u met Accredis niet mobiel bent. De mobiele Accredis app wordt standaard meegeleverd met al onze paketten.

Mijn bedrijf berekent de uren van mijn werknemers altijd direct door aan de opdrachtgever. Is jullie systeem hier geschikt voor?

Ja. Al onze systemen zijn standaard uitgerust met een zogenaamde projecturen module. Hiermee kunt u eenvoudig bepaalde adressen en gebruikers aan een project koppelen. Op deze manier kunt u heel snel een overzicht uitdraaien van alle uren die uw werknemers voor dat project hebben gemaakt. Het spreekt voorzich dat een dergelijk overzicht in alle gewenste bestandsformaten te exporteren is.

Wij hebben een installatiebedrijf waar meerdere werknemers in verschillende busjes rijden. Ondersteunt jullie systeem dit?

Dat is geen enkel probleem. De iButton biedt hierbij uitkomst, hiermee kunnen de verschillende werknemers zich identificeren in de voertuigen.

De leasewereld verandert bijna elk jaar en is nogal eens een onderwerp op de politieke agenda. Is Accredis hier op voorbereid?

Jazeker. Bij ons bent u altijd aan het juiste adres. Accredis gaat als oprichter van de Branchevereniging voorop in de ontwikkelingen en is één van de meest innovatieve organisaties in het vakgebied. We maken daarbij altijd gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en software. Dit maakt dat wij altijd in kunnen spelen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat u altijd kan vertrouwen op een rittenregistratie die voldoet aan de eisen van de fiscus. Nu en in de toekomst.

Wat houdt een escrow-regeling in?

Het kan voorkomen dat Accredis om één of andere reden niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. In dit geval is het belangrijk dat u nog steeds bij uw gegevens kunt om op die manier te beschikken over een fiscaal sluitende rittenregistratie. Mocht er dus iets gebeuren met Accredis worden alle gegevens en systemen overgeplaatst naar een stichting die is ondergebracht bij de branchevereniging leveranciers ritregistratiesystemen. Hierdoor bent u in ieder geval voor 6 maanden verzekerd van toegang tot alle gegevens van uw ritregistratie.

Ik heb alleen kilometerregistratie registratie nodig voor mijn aangifte, welke gps oplossing is geschikt voor mij?

In dit geval is de Lite versie aan te raden. Indien gewenst is deze versie later nog gemakkelijk uit te breiden met track and trace. Er hoeft dan niet een nieuwe gps-tracker te worden ingebouwd. Al onze systemen maken gebruik van dezelfde betrouwbare tracker.

Ik wil geen kilometerregistratie maar wel track and trace, welk product is geschikt voor mij?

Onze dochteronderneming 4SafeIt is gespecialiseerd in track and trace en geofencing oplossingen. Laat u vrijblijvend adviseren door één van onze experts voor meer informatie.

Moet ik bij aanvang van iedere nieuwe rit een ritsoort kiezen of kan dit ook automatisch?

Nee dit hoeft u niet bij aanvang iedere keer opnieuw te kiezen. De ritsoort wordt standaard als zakelijke rit aangemerkt. Via de webinterface kan de ritsoort achteraf ook nog gewijzigd worden naar bijvoorbeeld woon-werk of privé. Daarnaast is het mogelijk om voor bepaalde ritten een bepaalde ritsoort automatisch te selecteren door middel van een zogenaamde ritregel. U kan dan bijvoorbeeld instellen dat een rit van uw huis naar uw werk standaard als woon-werk verkeer wordt geregistreerd. Hoe u een ritregel aanmaakt staat in de handleiding, maar u kunt het ook lezen in dit artikel.

Niet alle kilometers die ik rijd zijn zakelijke kilometers. Hoe wordt een verschil gemaakt tussen deze kilometers?

Wanneer u onderweg bent, kan het voorkomen dat u tijdens deze rit ook privékilometers maakt. Aan de hand van enkele voorbeelden geven wij u op deze pagina weer hoe u deze kilometers dient te registreren. Op deze manier blijft u verzekerd van een fiscaal sluitende ritregistratie.

Vraag een offerte aan