Dataveiligheid

Dataveiligheid is van groot belang bij uw rittenregistratie. U wilt immers niet dat uw systeem gehackt kan worden of dat bijvoorbeeld uw gegevens kunnen worden gestolen als ze in de cloud staan opgeslagen. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen om uw gegevens te beschermen:

  • De gegevens van een rit worden versleuteld naar de cloud verzonden met behulp van encryptie. Zo is het kilometerregistratiesysteem volledig betrouwbaar.
  • Persoonsgegevens worden versleuteld opgeslagen. Het is vergelijkbaar met een kluis in een kluis: mocht iemand onverhoopt toch toegang krijgen tot uw rittenregistratie dan worden alle relevante persoonsgegevens direct onbruikbaar gemaakt.
  • Het apparaatje in uw voertuig die de rittenregistratie bijhoudt is niet aangesloten op de CAN-bus van uw voertuig. Hierdoor kan uw auto niet gehackt via uw rittenregistratie. Het internet staat vol met voorbeelden van gehackte ruitenwissers die zomaar aanspringen en remmen die ineens niet meer werken omdat de auto op afstand bestuurd wordt.

Helaas is een hoge standaard voor dataveiligheid niet vanzelfsprekend. Vaak beschikken (goedkopere) aanbieders van ritregistratiesystemen niet over een hoge standaard. Dit is vooral het geval bij apps die op de mobiele telefoon worden geïnstalleerd.

Vraag een offerte aan