Bijtelling elektrische auto in 2024: Wat je Moet Weten

In 2024 blijft de overheid de overstap naar elektrische voertuigen voor zakelijke rijders stimuleren. Het bijtellingspercentage voor elektrische auto's blijft stabiel op 16%, met een verlaagd tarief dat geldt voor de eerste €30.000 van de cataloguswaarde. Dit voordelige tarief maakt elektrisch rijden nog steeds aantrekkelijk voor ondernemers. Is de cataloguswaarde van uw elektrische auto hoger dan € 30.000? (En dat is bij elektrische auto’s al snel het geval.) Dan geldt over de meerprijs het bijtellingspercentage van 22 procent.

Belastingvoordeel en Berekeningen: Bruto en Netto Bijtelling

Het berekenen van de bijtelling voor elektrische auto’s in 2024 is eenvoudig. Vermenigvuldig simpelweg het bijtellingspercentage met de cataloguswaarde van de auto. Voor een nauwkeurige inschatting van je netto bijtelling, voeg dit bedrag toe aan je belastbaar jaarinkomen en bepaal de bijbehorende belastingschijf.

Bruto bijtelling berekenen

Stel dat je zakelijk een elektrische auto rijdt met een cataloguswaarde van € 24.000 en de bijtelling in 2024 is 22 procent.
Gebruik dan € 24.000*0,22 = € 5.280.

Dan is dat jouw bruto bijtelling voor 2024.

Netto bijtelling berekenen

Met de bruto bijtelling bij de hand, kunnen we nu de netto bijtelling berekenen. Hiervoor voegt je simpelweg de bruto bijtelling toe aan jouw belastbare jaarinkomen.

Als jouw belastbaar jaarinkomen €34.000 bedraagt en jouw een bruto bijtelling heeft berekend van €5.280 voor een zakelijk gebruikte auto in 2024, hoeveel bedraagt dan de geschatte netto bijtelling voor dat jaar? Houd er rekening mee dat het totaalbedrag van jouw belastbaar jaarinkomen en de bruto bijtelling bepaalt in welke belastingschijf je valt, waarbij in 2024 schijf 3 een belastingtarief van 37,07 procent heeft.”

Bijtelling zakelijke autorijder

 

 

Bijtelling berekenen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bijtelling elektrische auto 2024 berekenen met onze calculator!

Bij Accredis begrijpen we dat het berekenen van bijtelling ingewikkeld kan zijn. Daarom hebben we een handige bijtellingscalculator ontwikkeld. Hiermee kun je snel en nauwkeurig je netto bijtelling voor 2024 berekenen. Vul eenvoudig de benodigde informatie in en ontvang direct een overzicht van je bijtelling.

 

 

Overige Fiscale Voordelen voor Elektrische Auto's

Naast de bijtelling zijn er nog meer voordelen voor zakelijke rijders van elektrische auto’s in 2024. Geen motorrijtuigenbelasting betalen is een extra voordeel dat alleen geldt voor het lopende jaar. Dit maakt elektrisch rijden financieel aantrekkelijk en duurzaam.

Vragen over Bijtelling?

Steeds meer zakelijke rijders staan voor keuzes met betrekking tot hun mobiliteit en bijtelling. Accredis biedt ondersteuning en advies om deze beslissingen te vergemakkelijken. Neem contact met ons op voor meer informatie over bijtelling, het vermijden ervan en het automatiseren van je rittenregistratie om tijd en geld te besparen.

Vraag een offerte aan