Nieuws

De bijtelling: op weg naar een eerlijkere autobelasting voor zakelijke rijders

30-12-2018

Onlangs lanceerde VZR de petitie "Betalen naar gebruik" met als doel het kabinet aan te zetten tot het invoeren van een eerlijkere belasting op het privégebruik van de zakelijke auto. Het is een initiatief dat goed past in de trend dat steeds meer mensen en organisaties roepen om een eerlijke autobelasting. We leggen kort uit wat dit voor u betekent als zakelijke rijder en wat u ervan kunt verwachten.

Maar liefst 40% wordt gecontroleerd op de rittenregistratie

17-12-2018

Een onderzoek van VZR toont het belang van een deugdelijke rittenregistratie aan: maar liefst 40% van ondervraagde directeuren en managers geeft in het onderzoek aan dat ze wel eens gecontroleerd zijn op de juistheid van hun rittenregistratie.

Het monster file effectief bestrijden.

05-12-2018

"Als je nou naar de komende vijf jaar kijkt, dan nemen die files nog eens met 38 procent toe. Dan staan we dus gewoon stil. Dan is dit land niet meer in beweging te krijgen"

- RAI-voorzitter Steven van Eijck –


Het behoeft geen betoog dat wij al jaren voorstander zijn van de invoering van een realistische kilometerheffing. RAI-voorzitter Steven van Eijck citeerde al uit een rapport van het KiM (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ):

Hier zijn 3 manieren om de Teslatax te ontlopen

24-11-2018

Vanaf 1 januari gaan zakelijke rijders veel meer bijtelling betalen wanneer hun elektrische auto een cataloguswaarde van boven de € 50.000 heeft. In dit artikel geven we 3 manieren om deze "Teslatax" te ontlopen.


De Teslatax

Vanaf 1 januari 2019 doet de zogenaamde Teslatax zijn intrede. Over een gedeelte van de waarde van elektrische voertuigen moet dan 22% bij worden geteld, om precies te zijn over het volledige bedrag boven de eerste € 50.000 cataloguswaarde.

Wat betekent de fiscale bewaarplicht voor zakelijke rijders of ondernemers?

18-11-2018

Regelmatig lezen we in het nieuws over boetes of naheffingen voor zakelijke rijders die teveel kilometers hebben gemaakt. Dit zijn vaak zaken van vele jaren geleden, die anno 2018 pas worden aangepakt. Dit heeft te maken met de fiscale bewaarplicht. Hoe zit dit precies en wat betekent het voor u als zakelijke rijder? Accredis neemt het onder de loep!

Bijtelling 2019

11-11-2018

Het jaar 2019 staat voor de deur. Tijd om een blik te werpen op de bijtelling voor 2019! De bijtelling 2019 brengt weinig wijzigingen met zich mee ten opzichte van dit jaar. Het grootste verschil is de Teslatax waarbij over dure elektrische voertuigen over het gedeelte van de catalogusprijs boven de € 50.000 een bijtellingstarief van 22% wordt gebruikt.


Bijtelling 2019

De bijtelling in 2019 ziet er als volgt uit:

Ontdek hoe gebruiksvriendelijkheid belangrijk is voor uw ritregistratiesysteem

04-11-2018

Wanneer u een ritregistratiestratiesysteem kiest voor uw onderneming of zakelijke auto is gebruiksvriendelijkheid waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan gebruiksvriendelijkheid bijdragen aan een betrouwbare, maar ook efficiënte rittenregistratie. Ontdek hoe de gebruiksvriendelijkheid van Accredis Next zorgt voor meer tijdswinst en gemak!

Fleet management met Accredis AccMan: maatwerk voor de moderne fleetmanager

21-10-2018

Veel kleine ondernemers hebben voldoende aan een eenvoudig en betrouwbaar ritregistratiesysteem, eventueel aangevuld met een track-en-trace module. Voor grotere ondernemingen komt echter al snel fleet management om de hoek kijken. Ontdek hoe fleet management met Accredis AccMan bij kan dragen aan grote besparingen in uw mobiliteit!

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.