Kilometerregistratie kalibreren in Accredis NExT: hoe en waarom

Veel gebruikers van ritregistratiesystemen hebben wel eens van kalibreren gehoord, maar de meeste mensen doen er niets mee. Het regelmatig kalibreren van uw ritregistratiesysteem is echter belangrijk om verzekerd te zijn van een nauwkeurige administratie.
 


Het is aan te raden om iedere twee maanden uw systeem te kalibreren. Dit is heel eenvoudig en kost maar 1 minuut van uw tijd. Het kan echter wel grote verschillen maken in de nauwkeurigheid van uw rittenadministratie. Uw voertuig houdt de kilometerstand bij door te tellen hoevaak het wiel ronddraait. Ritregistratiesystemen werken echter op basis van GPS, waardoor er verschillen kunnen optreden. Door een kalibratie worden deze verschillen automatisch gecompenseerd in het systeem. Dit is belangrijk omdat u op deze manier zeker weet dat uw rittenregistratie nog steeds volledig en juist is. Daarnaast kunt u door een kalibratie nauwkeuriger zien hoe efficiënt uw werknemers rijden.

Kalibreren in Accredis NExT is heel eenvoudig en kan in 3 stappen worden gedaan:

1. In het hoofdmenu klikt u in de bovenste balk op het tabblad 'Kalibreer':

Kalibreren, stap 1

2. Vervolgens kiest u in de linkerbalk het voertuig dat u wilt kalibreren:

Kalibreren, stap 2

3. Tot slot voert u in het tekstvak 'Actuele kilometerstand (km) *'  de actuele kilometerstand in van uw auto. Het systeem corrigeert nu automatisch de gereden ritten waar nodig en uw administratie is weer volledig op orde!
Kalibreren, stap 3

Heeft u vragen over het kalibreren van uw auto of bent u benieuwd naar één van de oplossingen die Accredis kan u kan bieden? Neem dan contact op met onze support afdeling of vraag vrijblijvend een offerte aan!
 

Accredis Next Keurmerk RitregistratiesystemenBVLR Certified MemberCollege Bescherming PersoonsgegevensBelastingdienst over bijtellingEscrow regeling ritregistratie

ACCREDIS

Accredis zet zich sinds 2001 vol passie in om voor u de meest geavanceerde gps-oplossingen te bedenken en te implementeren. We zijn hierbij overtuigd van de bijdrage die we leveren aan de efficiëntie en veiligheid in het verkeer. 

Contact

Marssteden 72
7547 TD Enschede
  +31 53 434 11 21
  +31 53 434 56 63

Digitale Tachograaf

Automatisch uitlezen en track & trace van digitale tachografen.

Objectbewaking

GPS tracker, met beveiliging en draaiurenmeter.