01-07-20

Stimulering elektrische auto’s erg dure methode

De Algemene Rekenkamer uit kritiek op de fiscale voordelen van elektrische auto’s. Dit is te lezen in het artikel van Automotive-online.nl. “De Algemene Rekenkamer stelt dat de stimulans van elektrische auto’s aanzienlijke belastingdervingen veroorzaken.”.

In het artikel is te lezen dat volgens de algemene rekenkamer vooral de zakelijke rijders voordeel hebben van de fiscale voordelen. Als voorbeeld nemen ze een Nissan Leaf waar de belastingderving in 2020 op € 1432,00 ligt. De Volkswagen e-Golf heeft in 2020 een belastingderving van € 1291,00.

Ook is er kritiek op de fiscale voordelen voor bedrijfswagens. De belastingdervingen lopen hier op tot 1,7 miljard euro stelt de Algemene rekenkamer. Bedrijfswagens zijn vaak Dieselauto’s en dragen dus veel bij aan de uitstoot van CO2, stikstofoxiden en fijnstof. Het instituut zegt verder: “Mede door de bijzondere fiscale regelingen ontbreken voor bestelauto’s prikkels gericht op luchtkwaliteits- en klimaatdoelen.”

De algemene rekenkamer geeft als advies aan de staatssecretaris Hans Vijlbrief meer te kijken naar de vermeden CO2-uitstoot. Tot slot adviseert het instituut de raming van de BPM-derving van de bedrijfswagens mee te nemen in de miljoenennota en de totale regelingen te evacueren.

Accredis NeXT, onze kilometerregistratie oplossing
Met Accredis NeXT bent u altijd verzekerd van een sluitende administratie van al uw gereden kilometers. Zo bespaart u niet alleen tijd maar voorkomt u tevens eventuele problemen met de belastingdienst. Wilt u ook meer grip op uw wagenpark en geen discussies met de fiscus? Kies dan voor het meest betrouwbare systeem van Nederland.

Vraag een offerte aan