20-08-20

Een geautomatiseerde rittenregistratie is vaak van groot belang

Op de website van www.autoenfiscus.nl is een artikel geplaatst wat aantoont dat een sluitende en automatische rittenregistratie essentieel is om te bewijzen dat er niet privé gereden is met een auto van de zaak.

In bovenstaand artikel is te lezen dat een berijder van een auto van de zaak 487 privékilometers had gereden, maar toch bijtelling berekend werd. “Hij had een rittenregistratie bijgehouden waarover de inspecteur van de belastingdienst bij controle een aantal vragen heeft gesteld. De controle leidde tot een naheffing, waartegen deze berijder bezwaar heeft gemaakt en later beroep en hoger beroep heeft ingesteld”.

Als we verder lezen in het artikel dan is te lezen dat de desbetreffende berijder in de beroepsprocedures geprobeerd heeft een verbeterde rittenregistratie te overleggen. Echter zonder succes. Na de verbeteringen waren er nog 487 privé kilometers over volgens de berijder.

Volgens het gerechtshof was er geen overtuigend bewijs aangetoond.

In het artikel stond dat de berijder voor een aantal verschillen tussen beide administraties geen verklaring kon geven. De nieuwe administratie was bovendien ook niet sluitend. Zo werd bij een aantal opeenvolgende ritten uitgegaan van dezelfde beginstand van de kilometerteller. Daarnaast zaten er onvolkomenheden in voor wat betreft het aantal kilometers per rit, het aantal ritten en het karakter van de ritten: privé of zakelijk. Volgens het gerechtshof waren dit voldoende argumenten om het tegenbewijs niet te accepteren.

Deze uitspraak toont aan dat een sluitende en automatische rittenregistratie essentieel is om te bewijzen dat er niet privé gereden is met een auto van de zaak.

Accredis NEXT, onze rittenregistratie oplossing

Met Accredis NEXT bent u altijd verzekerd van een sluitende rittenregistratie van al uw gereden kilometers. Zo bespaart u niet alleen tijd maar voorkomt u tevens eventuele problemen met de belastingdienst. Wilt u ook meer grip op uw wagenpark en geen discussies met de fiscus? Kies dan voor het meest betrouwbare systeem van Nederland.

Vraag een offerte aan