22-09-20

Altijd weten waar welk voertuig is: praktijkvoorbeelden met de Accredis Track & Trace module

De mogelijkheden zijn eindeloos met de Accredis Track & Trace module. Wanneer stapt jouw buitendienst over?

De telefoon gaat….

Het is meneer Jansen. Als één van je oudste en beste klanten doe je bij hem altijd even extra je best. Vandaag heeft hij echter een bijzonder verzoek…

“Één van mijn installaties in Eindhoven heeft kuren. Hebben jullie toevallig een monteur in de buurt die even kan komen kijken”?

Met 30 monteurs in de buitendienst is er vast wel eentje beschikbaar en in de buurt, maar je hebt geen idee wie waar op welk moment is. Bovendien ben je nog niet op kantoor en kan je de planning niet inzien.

Je zou Kees van planning even kunnen bellen, maar ook hij is niet altijd op de hoogte van de actuele locatie van alle monteurs die bij het bedrijf werken. Een half uur en een aantal belletjes later heb je gelukkig een monteur gevonden die wel even langs kan bij de installatie.

Weer een tevreden klant.


Niet veel later ben je op kantoor en gaat de telefoon weer. Helaas is het dit keer een boze klant:

“Er klopt helemaal niets van die factuur. Jullie mensen zijn hier maar 4 uurtjes geweest. Hoezo betaal ik dan voor 8 uur?”

Tja… Dit is een factuur van twee weken geleden. Je belt de monteurs die op bezoek zijn geweest bij de klant, maar ook zei weten het niet meer precies. Bovendien is het hun woord tegen dat van je klant. Om je klant toch tevreden te houden doe je wat water bij de wijn en stuur je een nieuwe factuur, ditmaal voor 4 uren in plaats van 8. Een flinke domper.


Het is inmiddels al middag en omdat het woensdag is, is het tijd voor de wekelijkse facturatieronde. Tienduizenden euro’s aan toekomstige omzet zijn onderweg en je stelt alle facturen in no-time op.

Totdat je ineens iets opvalt:

Loes en John hebben hun urenbriefjes niet op tijd ingevuld. Het zal ook eens in één keer allemaal goed gaan… Tot je grote ergernis pak je je telefoon en bel je John en Loes, de twee installatie-experts. Gelukkig weten ze hun uren nog en kan je na een kwartiertje weer verder.


Voor veel planners, wagenparkbeheerders, directeuren of administratieve medewerkers zullen de bovenstaande voorbeelden herkenbaar zijn, of misschien zelfs dagelijkse kost. Je kan immers niet altijd in één oogopslag zien waar je volledige buitendienst zich bevindt of waar ze in het verleden zijn geweest.

Stel je echter eens voor dat je volledige buitendienst uitgerust was met een Track & Trace module.

Dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open:

–          Nooit meer bellen om een monteur te zoeken die in de buurt is van een spoedgeval.

–          Geen discussie meer met klanten over facturen die niet kloppen.

–          Niet meer wachten op urenbriefjes van werknemers.

–          Altijd zeker weten dat je materieel op een bepaalde plek of in een bepaald gebied staat.

–          24/7 inzicht. Niet alleen op kantoor, maar ook vanaf je smartphone of tablet.

De mogelijkheden zijn eindeloos met de Accredis Track & Trace module. Kijk voor meer informatie op https://www.accredis.nl/track-trace.

Wanneer stapt jouw buitendienst over?

Vraag een offerte aan