29-09-20

Hardrijders en verkeershufters moeten voortaan nog meer opletten

"Er vallen nog veel te veel doden door snelheidsduivels en andere verkeershufters."

Op 28 augustus 2020 stond er een interessant artikel op de website van de autoreview.nl.

Hierin staat te lezen dat binnen twee jaar vijftig tot honderd onopvallende radarauto’s van de politie rondrijden om de zogenoemde hardrijders en verkeershufters te fotograferen en te beboeten. Egbert-Jan van Hasselt, projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie, zegt dat hiertoe besloten is na een succesvolle proef. Van Hasselt zegt “Er vallen nog veel te veel doden door snelheidsduivels en andere verkeershufters.”

De nieuwe radarauto meet in twee richtingen

Dit nieuw type radarauto kan dus in beide richtingen de snelheden meten. Van overtreders worden de kentekens gefotografeerd, waarna ze een beschikking van het CJIB op te mat tegemoet kunnen zien. In de meeste gevallen zullen ze niet staande worden gehouden.

Vooral op de provinciale wegen inzetten

Volgens van Hasselt vinden naar verhouding de meeste ernstige ongevallen plaats op de N wegen. Daarnaast zegt hij dat vanwege de nog altijd hoge aantallen doden en ernstig gewonden in het verkeer, de tijd rijp is voor een nieuw offensief.

Nieuwsgierig naar ons product?
Wilt u ook meer grip op uw wagenpark? Kies dan voor het meest betrouwbare ritregistratiesysteem van Nederland, die de volledige kilometerregistratie uitleest.

Vraag een offerte aan