13-10-20

Waarom degelijke hardware zo belangrijk is.

Het zal je maar gebeuren: Je denkt alles op de rit te hebben en laat volledig automatisch je rittenregistratie opstellen met een ingebouwd systeem. Halverwege het jaar houdt het systeem er echter mee op.
AC40 GPS Rittenbox

Het zal je maar gebeuren:

Je denkt alles op de rit te hebben en laat volledig automatisch je rittenregistratie opstellen met een ingebouwd systeem.

Halverwege het jaar houdt het systeem er echter mee op.

Gelukkig is de leverancier coulant en mag je het systeem retour sturen. Een week later werk je de ‘verloren’ ritten netjes bij en klaar is kees.

Helaas blijken er wat foutjes te zitten in de administratie. De kilometerstanden kloppen niet helemaal met het aantal kilometers dat volgens je ritregistratiesysteem verreden is. Het zal waarschijnlijk wel loslopen, maar helemaal zeker van je zaak ben je niet.

En ja hoor, twee jaar later komt een inspecteur van De Belastingdienst langs voor een boekenonderzoek. Hierin wordt ook de rittenregistratie met de onjuiste data eruit gepikt. Omdat je vanwege de foutjes in de rittenregistratie niet meer kunt garanderen dat je minder dan 500 kilometer privé hebt gereden had je eigenlijk meer loonheffing af moeten dragen. Nu dat niet is gebeurd, legt de inspecteur een boete en een naheffing op, inclusief rente.

Helaas gaat het in dit soort gevallen vaak om grote bedragen. Dat is ook niet gek, want 22% aan bijtelling op basis van de cataloguswaarde van je auto, vaak over een lange periode, dat loopt nogal op. In dit geval gaat het zelfs om bijna 30.000 euro.

De moraal van het verhaal is natuurlijk dat goedkope systemen of onbetrouwbare apps je duur kunnen komen te staan. De maandelijkse besparing met een dergelijk systeem, als die er al is, kan je aan het einde van de rit duizenden euro’s kosten en zelfs tienduizenden euro’s als je een auto uit het hogere segment rijdt.

Accredis

Bij Accredis investeren we volop in ons ritregistratiesysteem en geven we standaard 3 jaar fabrieksgarantie. Door uitsluitend met een gespecialiseerd dealernetwerk te werken garanderen we daarnaast de kwaliteit van onze inbouw. Door onze stabiele Accredis-cloud zorgen we er vervolgens voor dat je rittenregistratie altijd netjes wordt bijgehouden, zelfs wanneer de unit bijvoorbeeld even geen verbinding heeft.

Tot slot zorgen we door meest nauwkeurige GPS & GLONASS trackers uit de markt, en door het eiken van je rittenregistratie, dat elke gereden kilometer nauwkeurig wordt gemeten. Er is dus geen kans dat de kilometerteller niet overeenkomt met datgene wat je rittenregistratie aangeeft.

Kies jij ook voor het meest betrouwbare ritregistratiesysteem op de markt? Kies dan voor Accredis.

Kijk voor meer informatie op onze website www.accredis.nl of bel ons voor aanvullende informatie op 053-4341033.

Vraag een offerte aan