13-11-20

VZR stelt norm voor kilometervergoeding 2020/2021

"Helaas wordt meestal de € 0,19 onbelaste kilometervergoeding gebruikt als maatstaf voor deze vergoeding. Dit is echter onzin."
ritregistratie keurmerk

VZR stelt norm voor kilometervergoeding 2020/2021

Vereniging Zakelijke Rijders heeft een artikel geplaatst op hun website over de kilometervergoeding van privéauto’s die ook zakelijk gebruikt worden. De VZR stelt dat er veelvuldig € 0,19 per kilometer vergoed wordt door de werkgever. Echter is dit lang niet kostendekkend als je alles meeneemt. De € 0,19 per kilometer is de maximale vergoeding die onbelast uitgekeerd mag worden. De werkgever mag zelf weten wat de kilometervergoeding.

VZR stelt dat je als eigenaar van de auto, het volledig risico van het gebruik van de auto, de verzekering, het onderhoud en de onvoorziene afschrijvingen draagt. “Het is daarom niet meer dan reëel dat ook hiervoor een bijdrage opgenomen wordt die door de werkgever wordt vergoed.”

“VZR heeft samen met enkele mobiliteitsdeskundigen een norm bepaald. Zowel je werkgever als jij hebben daarmee een referentiepunt waarop je kunt terugvallen en aan refereren. VZR zal deze norm ieder jaar opnieuw berekenen en aanpassen als dat nodig is. De norm is gebaseerd op de meest gebruikte auto’s in drie categorieën.”

VZR geeft hiermee een helder en objectief kader aan de kilometervergoeding.

Kilometerregistratie

Kent u het belang van een goede kilometerregistratie? Het is iets wat noodzakelijk is en om gedoe (en boetes) met de belastingdienst te voorkomen. Het is belangrijk dat u zakelijke en privékilometers keurig gescheiden houdt. kijk voor meer informatie op onze website. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Accredis: kies voor betrouwbaar.

Vraag een offerte aan