24-03-22

Hoe zit het met ritregistratie?

Veel zakelijke rijders houden hun privékilometers bij om bijtelling te voorkomen. Als er minder dan 500 kilometer privé gereden wordt, kan je een 'Verklaring geen privégebruik auto' aanvragen en indienen bij je werkgever. Hiermee kun je bijtelling voorkomen!
Ritregistratiesysteem

Ritregistratie

Een ritregistratie kan gebruikt worden voor iedereen die een bedrijfswagen of lease auto van de zaak weleens gebruikt om privé te rijden, maar onder de 500 kilometer per kalenderjaar blijft. Een goede ritregistratie maakt het mogelijk om dan geen bijtelling te hoeven betalen. Er zijn op dit moment twee verschillende bijtellingspercentages afhankelijk van de hoeveelheid uitgestoten CO2. Als uw auto nul CO2 uitstoot per kilometer dan moet u  16% van de cataloguswaarde van de auto betalen,  anders valt u onder het 22% tarief. Uw administratie op orde houden kan dus erg lonen.

Ritregistratie bijhouden

De ritregistratie kan zowel schriftelijk als elektronisch worden bijgehouden. Een rittenregistratiesysteem(RRS) zorgt dat de kilometeradministratie automatisch gaat. Er zijn verschillende RRS mogelijkheden, maar niet alle systemen zijn sluitend voor de belastingdienst. Het ritregistratiesysteem van Accredis is volledig automatisch en is altijd 100% sluitend.

Dit staat in een goede ritregistratie

Maakt u momenteel gebruik van een rittenregistratiesysteem, dan is het belangrijk dat onderstaande gegevens bijgehouden worden in uw kilometeradministratie.

  • De ritgegevens
  • De periode waarin de auto gebruikt is
  • Het kenteken van de auto
  • Het merk en type van de auto

Dit moet er per rit bijgehouden worden

  • De datum van de rit
  • De begin- en eindstand op de kilometerteller
  • Het vertrek- en aankomstadres. Een afspraak waarvoor heen en weer gerezen is telt als twee ritten
  • De gereden route indien deze afwijkt van de meest gebruikelijke route
  • Bijhouden of het een privé – of zakelijke rit betreft
  • De privé- omrijkilometers als deze gereden zijn tijdens een zakelijke rit.

Keurmerk Rit Registratiesystemen

Een goede kilometerregistratie is belangrijk voor iedere ondernemer die met verschillende auto’s te maken heeft. Zeker als het gaat om een combinatie van privé en zakelijke ritten die met de auto’s worden gemaakt. U wilt uiteraard geen boetes of gedoe met de belastingdienst. Een sluitende ritregistratie en een juiste kilometeradministratie is hierbij essentieel. Juist daarom heeft Accredis het keurmerk ritregistratie. Accredis is het eerste Nederlandse bedrijf dat in 2000 een volledig online gebaseerde fiscale kilometerregistratie oplossing op de markt bracht.

Wat houdt het keurmerk Rit Registratiesystemen in?

Producten met het keurmerk voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en aan de strengste regels met betrekking tot privacy en fraudebestendigheid. Als u kiest voor een systeem met een keurmerk, kunt u erop vertrouwen dat u een gedegen systeem koopt.

Belangrijke kernwaarden van het keurmerk zijn: innovatie, betrouwbaarheid van online-oplossingen, veiligheid en bescherming van de privacy. Die waarden sluiten volledig aan bij de uitgangspunten van ons bedrijf, Accredis was het eerste Nederlandse bedrijf dat in 2000 een volledig online gebaseerde fiscale kilometerregistratie oplossing op de markt bracht.

Vertrouw op het keurmerk ritregistratie van Accredis

Wilt u meer weten over de voordelen van geautomatiseerde kilometerregistratie download dan onze algemene product brochure. Hierin leggen we de werking verder uit en wat het keurmerk ritregistratie bijdraagt.

Heeft u een vraag over het keurmerk ritregistratie of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem eenvoudig contact met ons op en onze specialisten staan u graag te woord. We zijn te bereiken via +3153 434 10 33 of u kunt een bericht sturen naar info@accredis.com. Een afspraak bij ons op locatie in Enschede is ook mogelijk. Wij zijn op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur.

bron

Vraag een offerte aan