20-02-23

53.000 ondernemers met zakelijke bestelauto ontvangen brief over zero-emissiezones.

Het gaat om ondernemers die in het bezit zijn van één of meerdere bestelauto’s met emissieklasse 4 en lager.
ZeroEmissie

53.000 ondernemers met zakelijke bestelauto ontvangen brief over zero-emissiezones.

Op de Website https://www.duurzaam-ondernemen.nl/ staat een artikel  over het ontvangen van een brief van het RDW aan ongeveer 53.000 ondernemers. Hierin roept de RDW op om zich voor te bereiden op de overstap naar uitstootvrije voertuigen. Deze ondernemers hebben allemaal één of meerdere voertuigen in hun wagenpark met emissieklasse 4 en lager. Die zakelijke bestelauto’s mogen niet in de zero-emissiezones komen die vanaf 1 januari 2025 ingevoerd worden.

Vanaf 1 januari 2025 mogen gemeenten zero-emissiezones invoeren. Een zero-emissiezone is een gebied waarin alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s (bedrijfsauto’s) mogen rijden.

Overgangsregeling voor emissieklasse 5 en 6
De ondernemers die de brief ontvangen, hebben in totaal ongeveer 83.000 bestelauto’s met een emissieklasse van 4 of lager. Die mogen per 1 januari 2025 niet meer in de zero-emissiezones komen. Voor zakelijke bestel- en vrachtauto’s die in emissieklasse 5 en 6 vallen is er een overgangsregeling.

Doe de kentekencheck
Op opwegnaarzes.nl kan je op basis van je kenteken checken tot wanneer je voertuig toegang heeft tot de zero-emissiezones.

Subsidies en financiële voordelen
Het is belangrijk dat het voor alle ondernemers haalbaar is om over te stappen naar uitstootvrije bestelauto’s. Daarom kunnen ondernemers gebruikmaken van  regelingen en subsidies.  Volledig elektrische bestelauto’s zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB) en de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM). En met elektrische bestelauto’s krijg je korting op de bijtelling.

Accredis Ritregistratie

Een gps rittenregistratie of ritregistratie bijhouden moet gebeuren, het is iets wat noodzakelijk is. U zit immers niet te wachten op een boete van de belastingdienst. Maar waarom zou u het zich niet heel gemakkelijk maken? Een rittenregistratie van de auto bijhouden kan op heel veel verschillende manieren, denk aan een fysiek boekje, een app is mogelijk, maar wordt niet altijd goedgekeurd. Kies daarom voor een slimmere oplossing voor elke rit. Kies voor het rittenregistratiesysteem Accredis NeXT. Ons systeem is altijd toe te passen en kent vele voordelen waar we u graag meer over vertellen.

Voordelen van het Accredis ritregistratie systeem

  • 100% fiscaal sluitend, in tegenstelling tot gratis ritregistratie apps
  • Innovatieve oplossing die u tijd en kosten bespaart
  • Maandelijks opzegbaar
  • 3 jaar garantie op uw ritregistratie
  • De nauwkeurigste tracker in de markt
  • Alle data veilig op eigen hardware in NL

 

Vraag een offerte aan