17-11-23

Afschaffing BPM-vrijstelling voor Bestelauto’s heeft Minimaal Effect op CO2-reductie

BPM-vrijstelling

Het kabinet overweegt de bpm-vrijstelling voor nieuwe niet-elektrische bestelwagens vanaf 2025 af te schaffen. Echter, uit een enquête onder duizend ondernemers, uitgevoerd door VNO-NCW en MKB-Nederland, blijkt dat dit nauwelijks effect heeft op het verminderen van de CO2-uitstoot.

Averechts effect en duurdere alternatieven

Ondanks de plannen van het kabinet stellen ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland dat het afschaffen van de bpm-vrijstelling zelfs een averechts effect kan hebben op het verminderen van de uitstoot. Het wegvallen van de vrijstelling maakt niet-elektrische bestelwagens aanzienlijk duurder, waardoor ondernemers wellicht langer blijven rijden in oudere, minder milieuvriendelijke voertuigen.

Ondernemers Kiezen voor Diesel ondanks Afschaffing BPM-Vrijstelling

Uit de enquête blijkt dat 84 procent van de ondernemers verwacht toch voor een bestelwagen met een dieselmotor te kiezen, zelfs na de afschaffing van de bpm-vrijstelling. De prijsstijging van gemiddeld €11.000 voor benzine- of dieselbestelwagens blijkt voor veel ondernemers geen belemmering om over te stappen op milieuvriendelijkere alternatieven.

bron

Accredis Ritregistratie

Een gps rittenregistratie of ritregistratie bijhouden moet gebeuren, het is iets wat noodzakelijk is. U zit immers niet te wachten op een boete van de belastingdienst. Maar waarom zou u het zich niet heel gemakkelijk maken? Een rittenregistratie van de auto bijhouden kan op heel veel verschillende manieren, denk aan een fysiek boekje, een app is mogelijk, maar wordt niet altijd goedgekeurd. Kies daarom voor een slimmere oplossing voor elke rit. Kies voor het rittenregistratiesysteem Accredis NeXT. Ons systeem is altijd toe te passen en kent vele voordelen waar we u graag meer over vertellen. Klik hier voor meer informatie!

Voordelen van het Accredis ritregistratie systeem:

  • 100% fiscaal sluitend, in tegenstelling tot gratis ritregistratie apps
  • Innovatieve oplossing die u tijd en kosten bespaart
  • Maandelijks opzegbaar
  • 3 jaar garantie op uw rittenregistratie
  • De nauwkeurigste tracker in de markt
  • Alle data veilig op eigen hardware in NL
  • Een gestroomlijnd formulier voor rittenregistratie is de sleutel tot het efficiënt bijhouden van uw zakelijke kilometers
Vraag een offerte aan