17-11-23

Europese Parlement stemt voor aangepaste invoering Euro 7-norm

Het Europees Parlement heeft unaniem ingestemd met een herzien voorstel voor de invoering van de Euro 7-norm voor personenauto's, motoren en vrachtwagens. Dit besluit markeert een significante wijziging in het streven naar milieuvriendelijkere voertuigen op de Europese wegen.
Euro 7-norm

Vertraging en verzachting van Euro 7-norm goedgekeurd

Na intensieve deliberatie heeft het Europees Parlement de vertraagde invoering en afzwakking van de oorspronkelijk geplande Euro 7-emissienorm besproken en geaccepteerd. Een keerpunt in het beleid dat eerder een strengere norm voorstelde, maar nu wijzigingen omvat die van invloed zijn op personenauto’s, motoren en vrachtwagens.

Nieuwe uitsteltermijnen voor voertuig categorieën

In het herziene voorstel blijft de Euro 6-emissienorm voor personenauto’s en bestelwagens van kracht tot 1 juli 2030. Op deze datum treedt de Euro 7-norm in werking. Voor bussen en vrachtwagens wordt de invoering verder uitgesteld naar 1 juli 2031. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de industrie meer tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe normen.

Onderhandelingen met Europese commissie in aanloop naar definitief besluit

Hoewel het Europees Parlement de herziene voorstellen heeft aanvaard, is het besluit nog niet definitief. Onderhandelingen met de Europese Commissie zullen binnenkort van start gaan, en naar verwachting zal er begin 2024 gestemd worden over de afzwakking en vertraagde invoering van de Euro 7-norm. Dit proces is cruciaal voor het vaststellen van de definitieve regelgeving.

Autofabrikanten tevreden met aanpassingen

Acea, de koepel van Europese autofabrikanten, toont zich tevreden met de aanpassingen in het voorstel. Sigrid de Vries, directeur-generaal van ACEA, benadrukt dat Euro 7 aanzienlijke investeringen vereist voor autofabrikanten, bovenop hun inspanningen om voertuigen elektrisch te maken. Ze onderstreept de toewijding van de industrie aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en wijst op het succes van de huidige Euro 6/VI-norm, waaruit blijkt dat uitlaatemissies tegenwoordig nauwelijks meetbaar zijn.

bron

Accredis Ritregistratie

Een gps rittenregistratie of ritregistratie bijhouden moet gebeuren, het is iets wat noodzakelijk is. U zit immers niet te wachten op een boete van de belastingdienst. Maar waarom zou u het zich niet heel gemakkelijk maken? Een rittenregistratie van de auto bijhouden kan op heel veel verschillende manieren, denk aan een fysiek boekje, een app is mogelijk, maar wordt niet altijd goedgekeurd. Kies daarom voor een slimmere oplossing voor elke rit. Kies voor het rittenregistratiesysteem Accredis NeXT. Ons systeem is altijd toe te passen en kent vele voordelen waar we u graag meer over vertellen. Klik hier voor meer informatie! Ontdek de voordelen van ons kilometerregistratie formulier, waarmee u moeiteloos uw reizen in kaart brengt

Voordelen van het Accredis ritregistratie systeem:

  • 100% fiscaal sluitend, in tegenstelling tot gratis ritregistratie apps
  • Innovatieve oplossing die u tijd en kosten bespaart
  • Maandelijks opzegbaar
  • 3 jaar garantie op uw ritregistratie
  • De nauwkeurigste tracker in de markt
  • Alle data veilig op eigen hardware in NL
Vraag een offerte aan