21-07-21

Accredis is al jaren aan het vechten voor een eerlijkere bijtelling voor de zakelijke rijders.

VZR heeft de afgelopen twee jaar een groot onderzoek uitgevoerd naar het eerlijker maken van de bijtelling. De uitkomsten van het onderzoek zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gedeeld met de Tweede Kamer in een Kamerbrief.

Zoals u wellicht weet, is Accredis reeds vele jaren bezig om de bijtelling van de zakelijke rijders eerlijker te maken. De zogenaamde variabele bijtelling. Daarom was Accredis ook één van de oprichters van het keurmerk. VZR heeft de afgelopen twee jaar een groot onderzoek uitgevoerd naar het eerlijker maken van de bijtelling. Accredis maakte ook nadrukkelijk onderdeel uit van dit grote onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gedeeld met de Tweede Kamer in een Kamerbrief.

Op de website van VZR staat het gehele artikel.

Veelbelovende uitkomsten
De uitkomsten van het onderzoek zijn op zijn minst interessant te noemen. Zo weten we dat er een groot draagvlak is onder berijders voor deze vorm van bijtelling. Verder is het uitvoerbaar, beter voor het milieu en vooral eerlijker. Rij je minder, dan betaal je ook minder.

Samenwerking met het ministerie
Jan van Delft, voorzitter VZR: “Als wij met steun van meer dan 33.000 leden hebben kunnen helpen om een stapje dichter bij een eerlijkere bijtelling te komen, dan doen wij dit natuurlijk graag”. “Het is mooi om te zien dat Vereniging Zakelijke Rijders in een directe samenwerking met het ministerie op een zorgvuldige en wetenschappelijke manier een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de mobiliteit in Nederland.” “Graag wil ik de pilotdeelnemers, al onze leden en iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken en een groot compliment geven”. “Dit is de manier om gedegen te werken aan vooruitgang”.

Volgens Accredis wordt het tijd om nu eens écht serieus te worden over eerlijkere bijtelling. Met de coalitieonderhandelingen in volle gang komt VZR nu dus met de uitkomsten van het onderzoek die werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van IenW en de MobiliteitsAlliantie en in samenwerking met Stichting Keurmerk RitRegistratie Systemen (SKRRS).

Uw administratie volledig automatisch?
Met het rittenregistratiesysteem van Accredis worden al uw ritten automatisch bijgehouden en kunt u gemakkelijk aangeven of uw ritten privé of zakelijk waren. Zo voorkomt u fouten in uw administratie en de bijbehorende problemen met de belastingdienst. Het systeem beschikt over het Keurmerk Ritregistratiesytemen en voldoet aan alle eisen van de belastingdienst. Deze zijn opgenomen in het Normenkader RRS.

Normenkader RRS
In het voorjaar van 2012 heeft de Belastingdienst, met de BVLR en de VZR een RRS Normenkader opgesteld waaraan rittenregistratiesystemen moeten voldoen. In dit RRS normenkader wordt op gebied van veiligheid, werking, opslag, wijzigingen en gebruik strenge eisen gesteld aan rittenregistratiesystemen. Al deze normen zijn in onze nieuwste systemen doorgevoerd zodat de rapportages voldoen aan de fiscale eisen om in aanmerking te komen voor het verlichte regime. Het aan ons verleende Keurmerk RRS is mede gebaseerd op dit normenkader. Heb je een systeem met een keurmerk, dan val je dus onder dit verlichte regime. Dit betekent tegelijkertijd ook dat systemen zonder dit keurmerk, zoals veel gratis mobiele apps, niet fiscaal sluitend zijn en dus streng zullen worden gecontroleerd door de fiscus.

Accredis: kies voor betrouwbaar.
Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

Wilt u ook meer grip op uw wagenpark en geen discussies met de fiscus? Kies dan voor het meest betrouwbare systeem van Nederland. Wilt u meer weten, vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Vraag een offerte aan