24-09-21

Verhoging bijtelling elektrische auto’s rijdt klimaatambitie in de wielen

Het verhogen van de bijtelling van 12 naar 16 procent ligt volgens de BOVAG niet in lijn met de huidige klimaatambities.
Electric car

Het demissionaire kabinet is van plan om de bijtelling voor elektrische auto’s per 1 Januari 2022 te verhogen van 12 naar 16 procent. Echter is dit niet het enige, ook wil het kabinet de grens bovendien versneld verlagen van 45.000 euro dit jaar naar 35.000 euro in 2022, zo komt naar voren uit de Prinsjesdagstukken. De BOVAG vindt dat het plan niet in lijn ligt met de klimaatambities. De elektrische auto regeling speelt een cruciale rol in het behalen van de Europese doelstelling om 55% CO2-reductie te realiseren. Het verhogen van de bijtelling van 8% naar 12% heeft begint dit jaar voor een daling van 20,5% in 2020 tot 18% van het totaal nieuwverkopen in 2021 gezorgd. Een extra verhoging van de bijtelling in 2022 zal de duurzaamheidsdoelstelling van 55% CO2-reductie alleen maar ingewikkelder maken. Wilt u een gedetailleerd overzicht van uw netto bijtelling per maand? Gebruik onze bijtelling berekenen op kenteken tool.

Leasefiets concurreert met de auto!

Sinds de invoer van de leasefietsregeling in 2020 zijn de fietsen van de zaak in een gestage opmars bezig. Werknemers met een zakelijke elektrische fiets laten steeds vaker de auto staan. Uit onderzoek van Lease a Bike, in het kader van Fiets naar je Werk dag, blijkt dat zeker 60% van die zakelijke e-bikes andere vervoersmiddelen vervangen. De auto blijft hierdoor meerdere dagen per week ongebruikt. De leasefiets zorgt dus voor vermindering van het aantal gereden kilometers met de auto en helpt bedrijven zo hun CO2-voetafdruk te verminderen.

Wat is de leasefietsregeling?

De leasefietsregeling, die sinds januari 2020 geldt, is een vervanging van het oude fietsplan, waarbij werknemer en werkgever de gefietste kilometers moesten registreren. Bij deze leasefietsregeling kan de fiets onbeperkt voor zowel woon-werkverkeer als privé gebruikt worden. De leasefietsregeling kent een vaste bijtelling van 7%.

Waarom Accredis

Accredis levert als marktleider sinds 2001 betrouwbare gps-oplossingen, bijv. GPS kilometerregistratie. Dat heeft ons het Keurmerk Ritregistratie systemen opgeleverd en maakt ons een zeer gewaardeerd lid van de Branchevereniging Ritregistratie. We beschikken over jarenlange gebundelde ervaring die we graag voor u inzetten voor het leveren van service op maat. Dat is namelijk waar u bij ons van uit kunt gaan. Betaalbare en moderne track-and-trace systemen die duizenden zakelijke rijders voor u reeds ervaren hebben. Met ons gratis formulier voor rittenregistratie kunt u direct aan de slag met het ordenen van uw zakelijke reisgegevens.

 

Vraag een offerte aan