13-10-21

Onbelaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 januari 2022

Reiskostenvergoeding verlengd tot 1 januari 2022
Reiskostenvergoeding verlengd

Wegens de huidige coronamaatregelen wordt er veel thuisgewerkt. De vaste reiskostenvergoeding mocht tot 1 oktober 2021 onbelast uitbetaald worden door de werkgevers. Het demissionair kabinet heeft echter nu besloten dat deze maatregel wordt verlengd tot 1 januari 2022.

Hoe gaat het verder vanaf 1 januari 2022?

Vanaf 1 januari 2022 kan deze vergoeding nog steeds doorbetaald worden, maar dan betaalt de werknemer er wel weer belasting over. Tenzij de maatregelen omwille van corona weer verlengd wordt.

Welke alternatieven zijn er nog meer?

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden waarbij de werkgever de werknemers tegemoet kan komen in de gemaakte reiskosten. Hierbij de volgende alternatieven op een rijtje:

·         Onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 p/km. Vergoeding boven € 0,19 wordt wel belast.

·         Onbelaste vergoeding voor bijvoorbeeld laptop of telefoongebruik.

·         Vaste thuiswerkvergoeding van maximaal € 2,00 per dag. Dit bedrag is wel belast.

Hier kunt u het volledige artikel lezen van de VZR

Accredis: kies voor betrouwbaar.

Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Het ritregistratiesysteem van Accredis wat we aanbieden is het meest nauwkeurige systeem wat er op de markt verkrijgbaar is. Bij Accredis beschikken we bovendien over een serverpark dat geheel in eigen beheer is. Geen ingewikkelde constructies dus waarbij uw data in handen van een derde partij komt te liggen, dit zorgt voor veilige opslag van data, zekerheid en duidelijkheid. Een kilometerregistratie formulier in Excel dat u volledige controle geeft over uw zakelijke reisgegevens. Ontdek Accredis.

Wilt u ook meer grip op uw wagenpark en geen discussies met de fiscus? Kies dan voor het meest betrouwbare kilometerregistratie systeem van Nederland. kijk voor meer informatie op onze oplossing voor rittenregistratie.

Vraag een offerte aan