04-01-22

Registratie CO2-uitstoot reizende werknemer voor grote bedrijven.

Verduurzaming en de daarbij behorende vermindering van CO2-uitstoot worden steeds belangrijker de komende jaren. Werkgevers spelen hierin naar verwachting een (grote) rol.
ritten registratie

Registratie CO2-uitstoot reizende werknemer voor grote bedrijven.

In het klimaatakkoord van 2030 staat dat Nederland moet bijdragen aan het verduurzamen van mobiliteit bij zakelijke en woon-werk kilometers. Een onderdeel hiervan is de normerende regeling werk gebonden personenmobiliteit. Hierdoor zitten werkgevers met meer dan 100 werknemers vanaf 2023 op het gebied van mobiliteit vast aan een maximale CO2-uitstoot. Deze maximum norm wordt bepaald op het Nederlandse gemiddelde.
Werkgevers die nog niet kunnen voldoen aan de norm, hebben tot 1 januari 2026 de tijd om hier iets aan te doen. Uiteindelijk moet alles leiden tot minder zakelijke kilometers, meer gebruik van het openbaar vervoer, van de fiets of een grotere inzet van hybride en elektrische auto’s.

Hoe werkt het?
Elk bedrijf met meer dan 100 werknemers moet ieder jaar een rapport maken over de CO2-uitstoot van de zakelijke en woon-werk kilometers van alle medewerkers. Deze jaarlijkse rapportages worden door het ministerie beoordeeld. Vervolgens krijgen de werkgevers een rapport terug met feedback van de eigen CO2-reductie en eventuele verbeteringen en suggesties voor de te ondernemen acties. Na vier jaar worden weer nieuwe regels bepaald voor de vier jaar daarna. De werkgever kan de CO2-reductie naar eigen inzicht invullen zolang de CO2-uitstoot van het bedrijf maar voldoet aan de maximum norm.

Wat kan gedaan worden? 
Hoewel dit alles nog in concept is (gaat waarschijnlijk in op 1 januari 2023) kun je wellicht als werkgever al wel bepaalde zaken voorbereiden. Denk bijvoorbeeld alvast na over de volgende leaseauto’s. Of neem het mobiliteitsbudget nog eens goed onder de loep. Kortom, reden genoeg om alles m.b.t. mobiliteit nog eens goed door te nemen en je als werkgever goed voor te bereiden op deze nieuwe regeling.

Welke gegevens zijn essentieel in een sluitende kilometerregistratie?
Per rit gaat het om de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, en de route die is gereden. Al met al een uitvoerige administratie en iets wat makkelijker moet kunnen. Dat vonden wij bij Accredis ook, en daarom bieden wij de mogelijkheid om een sluitende kilometerregistratie compleet te automatiseren. Met het kilometerregistratiesysteem van Accredis bespaart u veel tijd en geld. Vraag vrijblijvend een offerte aan en zorg vandaag nog voor een 100% sluitende kilometerregistratie.

Bij Accredis is het CO2 overzicht standaard onderdeel van de rapportages!

Accredis: kies voor betrouwbaar.
Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

  • Gratis proefplaatsing
  • 3 jaar garantie op het kilometerregistratiesysteem
  • Maandelijks opzegbaar
  • Altijd en overal inzichtelijk via ons Online platform
  • Privacy gewaarborgd
Vraag een offerte aan