14-02-22

Nederland en het zero emission overheidsbeleid

Verduurzaming is in Nederland in volle gang. Strenge klimaatdoelen en ambities maken emissievrije mobiliteit noodzakelijk.
ZeroEmissie

Verduurzaming is in Nederland in volle gang. Strenge klimaatdoelen en ambities maken emissievrije mobiliteit noodzakelijk. Bedrijven en organisaties zijn dan ook veelal bezig met de stap richting zero emission.

Uitstoot

De uitstoot van broeikasgassen moet in 2030 49 procent lager zijn. In 2050 is het de bedoeling dat de broeikasgassen zeker 95 procent lager zijn. De aantal milieuzones in Nederland groeit daarom ook erg sterk. De meeste organisaties en bedrijven zijn ervan op de hoogte dat vanaf 2050 de gemeente een zero tolerance-beleid gaat voeren voor alle voertuigen met schadelijke emissies. Bedrijven zullen dus wel mee moeten, maar willen zij dit ook?

Elektrisch rijden

De meeste bedrijven en organisaties in de vervoer- en transportbranche vinden emissievrije voertuigen belangrijk voor een duurzame toekomst. In de landbouw en commerciële dienstverlening wordt hier echter wel soms anders over gedacht. Overigens denkt niet iedereen snel een volledig elektrisch wagenpark te hebben. Zeker een kwart verwacht dit pas na 10 jaar.

Bedrijfsimago

De meeste bedrijven zijn veelal begonnen met elektrisch rijden. Hiermee werken ze hard mee aan de zero emission in 2030. Echter blijkt wel dat beperkte oplaadpunten en actieradius soms zorgen voor flinke drempels. Het elektrisch rijden wordt wel als positief effect op het bedrijfsimago en de tevredenheid onder medewerkers gezien.

Accredis rittenregistratie

Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

  • Voorzien van keurmerk
  • Fiscaal archief 7 jaar
  • 3 jaar garantie
  • Europese dekking
  • Werk en rijtijden
  • Altijd en overal toegankelijk
  • Bespaar brandstof
  • Export naar Excel

Volledig artikel

Vraag een offerte aan