07-12-22

Koop een systeem met Keurmerk als je een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt.

Rijd je met de auto van de zaak minder dan 500 privékilometers per jaar, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Maar hoe leg je dit goed vast?

Op de website van de VZR staat een nieuwartikel over het gemak van een Keurmerk ritregistratiesysteem als je een een 500 kilometerverklaring hebt.

500 kilometerverklaring
Deze is op te vragen bij de Belastingdienst en kun je in laten gaan vanaf de start van een nieuw kalenderjaar. De Belastingdienst controleert steekproefsgewijs of er ook daadwerkelijk minder dan 500 kilometer per kalenderjaar gereden is.

Vrije bewijsleer
Als je deze verklaring hebt dan dien je minder dan 500 privékilometers per kalenderjaar maakt. Je mag zelf bepalen hoe je dit bewijst. Dit kan bijvoorbeeld met een ritoverzicht in een Excel bestand, via een speciale App via de telefoon. Het bijhouden van een App heeft veel nadelen. Als je je telefoon bijvoorbeeld niet bij je hebt, dan wordt er ook niets geregistreerd. Daarnaast is de registratie vaak niet nauwkeurig. Als je niet kan aantonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé hebt gereden,  volgt een naheffing van de belasting.

Goedkeuring Belastingdienst
Juist daarom is het van belang om gebruik te maken van een ritregistratiesysteem dat vast gemonteerd is in je auto, zoals dat met een ritregistratiesysteem voorzien van het keurmerk Ritregistratiesystemen gebeurt. Gemiddeld worden mensen eens in de vijf à zes jaar gecontroleerd. Heb je een ritregistratiesysteem dat over het keurmerk beschikt, dan is dit gemiddelde lager. De Belastingdienst is er dan namelijk al zeker van dat het systeem voldoet aan de gestelde eisen. Kies je voor een keurmerksysteem, dan weet je dat je een kwalitatief goed product gebruikt en dat je verzekerd bent van een sluitende rittenregistratie.

Privacy
Een ritregistratiesysteem slaat veel gegevens op, in hoeverre is dit van invloed op mijn privacy? Wat gebeurt er met de opgeslagen gegevens, hoe worden deze gebruikt en wie heeft er toegang toe? Wij van Accredis begrijpen dit privacyvraagstuk heel goed. Bij Accredis systemen, die beschikken over het keurmerk ritregistratiesystemen weegt dit dan ook zwaar mee. De stichting toetst bijvoorbeeld of het ritregistratiesysteem aan de AVG voldoet. Hoe er met privégegevens omgegaan wordt en wie hier allemaal toegang toe hebben.

Accredis: kies voor betrouwbaar.
Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. GPS kilometerregistratie. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

  • Voorzien van keurmerk
  • Fiscaal archief 7 jaar
  • 3 jaar garantie
  • Europese dekking
  • Werk en rijtijden
  • Altijd en overal toegankelijk
  • Bespaar brandstof
  • Export naar Excel

Ontdek de voordelen van ons km registratie formulier gratis beschikbaar voor ondernemers die streven naar nauwkeurige administratie.

Vraag een offerte aan