13-12-22

Terechte bijtelling voor Land Cruiser die niet als bestelauto wordt aangemerkt

Ter beschikking gestelde Land Cruiser is geen bestelauto die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor goederenvervoer.

Op de website van www.taxlive.nl staat een artikel over het hof in Den Haag. Hierin de beslissing over naheffingsaanslagen van loonheffingen over 2017 en 2018.

De BV stelt aan haar dga en enig werknemer een Land Cruiser ter beschikking die ook privé gebruikt mag worden. Volgens de BV is de Land Cruiser een bestelauto die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor het vervoer van goederen. De inspecteur is het hier niet mee eens.

Het hof Den Haag beslist dat BV niet bewijst dat de Land Cruiser een bestelauto is die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor goederenvervoer. Dat de Land Cruiser in het kentekenregister staat geregistreerd als bestelwagen is daartoe niet voldoende. Uit de overgelegde foto’s blijkt niet dat de Land Cruiser beschikt over een bijzondere inrichting met het oog op goederenvervoer. Ook blijkt dat, indien de achterkant is verwijderd, de Land Cruiser nog over vijf volwaardige zitplaatsen beschikt. Er wordt dus niet bewezen dat de auto op jaarbasis voor niet meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden is gebruikt. De correctie privégebruik auto is terecht aangebracht. Het hoger beroep van de BV is ongegrond. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie niet-ontvankelijk omdat het duidelijk niet kan slagen.

Maak het uzelf gemakkelijk en gebruik onze handige ‘bijtelling berekenen tool’ voor een snelle berekening van uw auto bijtelling 2024.

Accredis: kies voor betrouwbaar.
Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

Waarom Accredis
Accredis levert als marktleider sinds 2001 betrouwbare gps-kilometerregistratie. Dat heeft ons het Keurmerk Ritregistratiesystemen opgeleverd en maakt ons een zeer gewaardeerd lid van de Branchevereniging. We beschikken over jarenlange gebundelde ervaring die we graag voor u inzetten voor het leveren van service op maat. Dat is namelijk waar u bij ons van uit kunt gaan. Betaalbare en moderne track-and-trace oplossingen die duizenden zakelijke rijders voor u reeds ervaren hebben. Een gratis formulier voor rittenregistratie nodig? Accredis biedt een oplossing die aan al uw behoeften voldoet.

Vraag een offerte aan