07-03-23

Kabinet verplicht elektrische leaseauto per 2025

Wie in 2025 op zoek is naar een nieuwe zakelijke leaseauto, kan alleen nog kiezen tussen volledig elektrische auto's. Het kabinet wil dit vanaf dit jaar verplicht stellen, meldt De Telegraaf.
elektrische leaseauto

Elektrische leaseauto

Vanaf 2025 kunnen zakelijke rijders alleen nog kiezen uit volledig elektrische leaseauto’s. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt hiervoor regelgeving op. De maatregel is volgens de bronnen nodig om de CO2-reductiedoelstellingen te halen, en een lagere verbranding van fossiele brandstoffen heeft ook een positief effect op de stikstofreductieplannen, stelt het kabinet.

Versnellen van vergroening zakelijke wagenpark

“Het versnellen van de vergroening van het zakelijke wagenpark is een belangrijke stap.” Met de verplichte vergroening van de zakelijke leasemarkt wil het kabinet ook op korte termijn de markt voor gebruikte elektrische auto’s vergroten. In dit geval maar liefst tien jaar voorsprong op de rest van de markt. Pas in 2035 wordt het in de EU verplicht om alleen nog emissievrije auto’s te verkopen, maar de leasemarkt loopt vaak voorop. Omdat zakelijke rijders doorgaans meer kilometers maken, wordt het voor hen al snel aantrekkelijk, dat is het idee in Den Haag.

bron

Accredis rittenregistratie

Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie/kilometerregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

  • Voorzien van keurmerk
  • Fiscaal archief 7 jaar
  • 3 jaar garantie
  • Europese dekking
  • Werk en rijtijden
  • Altijd en overal toegankelijk
  • Bespaar brandstof
  • Export naar Excel
  • Download ons gratis km registratie formulier en ontdek hoe Accredis u helpt bij het optimaliseren van uw administratieve processen.

Vraag een offerte aan