24-05-23

Kilometerregistratie voor elektrische auto’s – Is het verplicht?

Als je geen bijtelling betaalt voor het privégebruik van een zakelijke auto, eist de Belastingdienst een nauwkeurige kilometerregistratie. Dit geldt ook voor elektrische auto's. Het is essentieel om te weten dat de regels voor kilometerregistratie van toepassing zijn op elektrische auto's. Om aan deze verplichting te voldoen, is het zeer handig om gebruik te maken van ons kilometerregistratie systeem. Hiermee wordt het bijhouden van gereden kilometers eenvoudiger en voldoe je aan alle vereisten, waardoor je boetes of naheffingen kunt voorkomen.
elektrische auto's

Belang van kilometerregistratie

Het bijhouden van een kilometerregistratie is in bepaalde situaties verplicht. Door je kilometers zorgvuldig te documenteren, kun je aantonen welke kilometers zakelijk en welke privé zijn gereden. Dit is van belang voor de fiscale bijtelling en de btw-aftrek.

Verplichting voor elektrische auto’s

De verplichting tot kilometerregistratie geldt niet alleen voor zakelijke auto’s op brandstof, maar ook voor elektrische auto’s. Eigenaren van een elektrische auto die zowel zakelijk als privé wordt gebruikt, moeten een kilometerregistratie bijhouden om aan te tonen welke kilometers zakelijk en welke privé zijn gereden. Deze verplichting is bedoeld om te voorkomen dat er te weinig belasting wordt betaald over het privégebruik van de auto.

Het gebruik van een kilometerregistratie systeem

Accredis, een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied, biedt dé oplossing voor kilometerregistratie. Ons kilometerregistratie systeem is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en stelt je in staat om eenvoudig en snel je gereden kilometers bij te houden en inzicht te krijgen in welke kilometers zakelijk en welke privé zijn gereden. Met ons accredis systeem behoud je moeiteloos het overzicht.

Accredis is dé partner die je helpt om te voldoen aan de verplichtingen rond kilometerregistratie. Ons Accredis systeem is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en garandeert een sluitende kilometerregistratie. Hiermee kun je mogelijke boetes of naheffingen voorkomen.

Als je meer informatie wilt over Accredis en onze oplossingen, stel gerust je vragen. Wij bieden een uitgebreid scala aan diensten en expertise op het gebied van kilometerregistratie, en staan klaar om je te helpen bij het naleven van de regels.. Accredis is dé betrouwbare partner die je nodig hebt voor een vlekkeloze kilometerregistratie. Ontvang uw gratis kilometerregistratie formulier en vereenvoudig het beheer van uw zakelijke kilometers. Maak snel een berekening van uw bijtelling in 2024 met onze gebruiksvriendelijke bijtellingcalculator.

Accredis rittenregistratie

Sinds 2001 marktleider in ritregistratie-oplossingen. Oprichter Branchevereniging en Keurmerk Ritregistratiesystemen. Innovatieve en gebruiksvriendelijke software – eenvoudige rapportages. Drie jaar garantie. De betaalbare partner in ritregistratie. Ons hele SaaS platform draait op eigen hardware in datacenters op Nederlands grondgebied.

  • Voorzien van keurmerk
  • Fiscaal archief 7 jaar
  • 3 jaar garantie
  • Europese dekking
  • Werk en rijtijden
  • Altijd en overal toegankelijk
  • Bespaar brandstof
  • Export naar Excel

 

Vraag een offerte aan